X
GO
en-USnb-NO
Om oss

Rolf Maridal AS ble startet i 1972 av Rolf og Else Maridal på Vågland. Lokalene hadde tradisjon for handel som har vært drevet her siden tidlig på 1900 tallet. 

 I begynnelsen var det en ren kolonialbutikk men utviklet seg etter hvert som nye varegrupper eller bransjer kom inn. På 70 tallet var fisk i fokus og det ble tatt i mot fisk som ble distribuert med "fiskerute" inn i landet. 
I 1975 kjøpte firmaet naboeiendommen, dette var ei gammel forretning med tilhørende betongkai som tidligere var eid av Vågland Samvirkelag.

I 1978 ble forretningen utvidet med et tilbygg på ca 80m2. Det ble i hovedsak brukt til kolonialvarer. Det gamle bygget ble brukt til å utvide jernvaresortimentet.

I perioden framover mot, faktisk helt til i dag, har avdelingen for tyngre bygningsvarer vært i utvikling. Midt på 80 tallet var firma Rolf Maridal største forhandler på Nordmøre av Leca produkter. Lagret ble bygget på i flere byggetrinn, gaffeltruck ble anskaffet i 1977 og lettet behandlingen av en del pallevarer. 

I mai 1982 åpnet firmaet egen elektrisk installasjonsavdeling. Installatør og montører ble ansatt.

I 1984 kjøpte firmaet ny forretningstomt for ny forretning på Vågland, ca 200 meter fra eksisterende. Byggestart var sommeren 1984 og varehuset ble åpnet i april 1985. Samlet gulvflate var ca 1300m2 og er bygget som i dag er byggvarehus, elektrisk verksted samt administrasjon.

I oktober 1985 ble det oppstart med entreprenørvirksomhet og firmaet tok på seg byggeoppdrag for private, landbruk og industri. I dag er dette avdeling som er tilknyttet kjeden "NORGESHUS" og er en av hovedavdelingene.

I 1986 kjøpte Rolf Maridal  firmaet Elvebakken Møbler i Surnadal. Her ble eksisterende bygning revet og ny oppført. Avdelingen ble senere solgt.

I 1988 ble firmaet omdannet til aksjeselskap med Rolf Maridal som eneste aksjonær.

I 1992 ble Per Olav Maridal med som aksjonær. Han begynte å arbeide (100% stilling) i firmaet i 1989 og tok over som daglig leder i 2003 og driver og eier firmaene pr dags dato.